söndag 5 september 2010

Färgglatt i höstmörkret

Jag fick ett garn av Sofia Svensson som var underbart färgglatt i röda, orangea och gröna färger. Var ute på Ravelry och tittade runt vad andra hade gjort med liknande garner och hittade mest sockor, vilket jag inte kände för att göra. Så jag beslöt mig för att göra en provlapp och den skulle vara stor så att det inte blev samma randning som på strumporna jag sett. Så jag satte igång och la upp vad jag tyckte var lagom antal maskor. Efter att jag börjat sticka kom jag på att jag ville varva slätstickning med rätstickning för att bryta det monotona med att de olika färgpartierna återkommer i samma ordning och med samma antal varv.


Efter ett tag - sisådär 5 cm - beslöt jag mig för att det skulle bli en halsduk. Underbara färger som livar upp en svart vinter- eller höstjacka. Så jag stickade på och efter ung ytterligare 5-10 cm inser jag hur extremt bred halsduken kommer bli. Jag tycker alltid det är svårt att se hur brett stycket blir när maskorna sitter ihop fösta på stickan utan ser det först när stycket har hunnit bli lite längre. Så vad gör man då? Har stickat lite drygt 10 cm - tar upp eller fortsätter. Naturligtvis forsätter jag för det är lite trist att börja om, så nu håller jag på med ett monster till halsduk. I osträckt läge är den 50 cm nu och garnet är nästan slut. Mer garn är beställt så vi får se vart det slutar.  Mitt huvudbry nu är vad jag ska göra för mössa och vantar till, något som matchar men ändå lugnar ner. Har beställt garn i oblekt och i orange - kan det vara något?

2 kommentarer:

  1. Så vackert det blir!! Smart att variera med aviga och räta varv på ett oregelbundet sätt. Med det melerade garnet ser det nästan ut som att du använt flera olika garner i olika färger och tjocklek. Supersnyggt! Det blir nog jättefint att plocka upp det orangea i halsduken till ett par vantar.

    SvaraRadera
  2. Vilka härliga färger. Jag var helt säker på att du stickade med olika garner. Och rätt och slätt ger det en livaktig struktur. Fint!

    SvaraRadera